Kia EV6 tweede in verkiezing zakenauto van het jaar.

17-11-2022. 9:45 uur.

Binnen Virena Autogroep wisten we natuurlijk al langer dat onze Kia modellen zeer goed scoren in testen, verkiezingen en vergelijkingen met andere merken. Op dit moment blijkt dat ook wel met de titel zakenauto van het jaar 2022 voor de vorige generatie Niro en de Auto van het Jaar 2022 voor de EV6. Iets waar we alleen maar heel trots op kunnen zijn. Nu de resultaten bekend zijn voor de Zakenauto van het Jaar 2023 moeten we die natuurlijk even onder de loep nemen. En ook dit jaar valt Kia weer zeer positief op met een 2de plek voor de EV6 in de zakenauto van het jaar verkiezing en een 4de plek voor de Niro in de klasse beste nieuwkomen. Mooie resultaten waar we trots op zijn maar wat zeiden de experts nou precies over onze modellen? Je leest het hieronder.

 

Kia EV6 ‘ongelooflijk goed’

De Kia EV6 haalt in deze verkiezing de hoogste score als het gaat om kostprijs en waardering voor de dealerorganisatie en importeur. De EV6 blijft nog achter als het gaat om marktaandeel, maar is volgens de jury een auto die de concurrentiestrijd om de zakelijke rijder met vol vertrouwen aan kan. Op technisch en innovatief gebied maakt de EV6 indruk, zeker wat betreft accutechniek, laadsnelheid en actieradius. Ook het ruime interieur wordt geprezen. “Het is een ongelooflijk goede auto. Hij loopt erg voor op alle elektrische auto’s,” noteerden we tijden het juryoverleg. Opvallend: de EV6 laat de Ioniq 5 ver achter zich terwijl de auto’s technisch vergelijkbaar zijn. De oorzaak hiervoor wordt vooral gelegd bij de waardering voor de importeur en de dealerorganisatie van Hyundai. “ze missen de slag om de zakelijke markt,” aldus een jurylid. (tekst Michael van Wijngaard)

 

Kia Niro ‘een voorsprong met 7 jaar updates van Connected Services’

De Kia Niro is dit jaar op de markt gekomen met een geheel nieuw model. Als hybride (HEV), plug-in hybride (PHEV) en elektrische Niro EV (EV) dringt de nieuwe Niro de (zakelijke) markt binnen. Een behoorlijke klus ligt er voor de nieuwe Niro om de oude Niro met zijn behaalde titels te doen vergeten. Met een 4 de plek in de categorie nieuwkomen lijkt het erop dat hij zijn plekje in de top van het segment voor zakelijke rijders gelijk weer kan innemen. De experts zeggen het volgende over de Kia Niro.

 

Fer Derwort (Onafhankelijke Fleetadviseur): ‘Fleetowners zullen vooral de EV-versie interessant vinden. Opvallend: Kia voerde geen prijsverhogingen door. Ook is er een voorsprong met de 7 jaar services voor updates van Connected Services. Dat is beter en duidelijker dan andere merken. De uitrusting is completer dan de vorige Niro. Handis is ook de Vehicle to device-mogelijkheid, waarbij je vermogen uit de auto kunt halen. Dit lijkt de start te zijn voor vehicle to grid, wat de toekomst heeft.’  

Oordeel: 8

 

Edwin Zoet (Cto A2SP/Mivar): ‘Ten opzichte van het vorige model heeft de batterij een verhoogde beveiliging en efficiëntie, mede dankzij temperatuur optimalisatie. Interessant: Het EV-model kan door i-pedal en smart regenerative braking worden bestuurd. De bestuurder kan hier zelf de configuratie van bepalen. De vraag is op de beoogde range gehaald wordt. Een zwaarder accupakket zou wellicht wenselijk zijn. Dankzij slimme technische zaken en de looks zijn we positief.’

Oordeel: 8.5

 

Kom ze ervaren bij Virena Autogroep

Zowel de Kia EV6 als de Niro (EV) zijn natuurlijk te ervaren bij onze vestigingen. Onze mensen staan voor u klaar om alle vragen te beantwoorden en u een onvergetelijke Kia ervaring te bezorgen!

Graag tot ziens bij Virena Autogroep, dé Kia dealer van de regio!

 

Bronvermelding:

Automotive magazine editie sept-okt 2022