Breukelen,
28 maart 2024

Kia EV9 verkozen tot World Car of the Year én World Electric Vehicle 2024

  • Kia EV9 niet alleen overall winnaar van wereldwijde verkiezing, maar ook in categorie elektrische auto’s
  • Kia sinds 2020 vijf keer bekroond door jury van World Car Awards

De Kia ​​EV9 heeft een opmerkelijke dubbele overwinning behaald bij de World Car Awards 2024. Het elektrische topmodel van Kia is eerder deze week tijdens de New York Auto Show uitgeroepen tot World Car of the Year én World Electric Vehicle.

De jury van de World Car Awards, die bestaat uit 100 vooraanstaande autojournalisten uit 29 landen, prijst de EV9 met name om zijn innovatieve design, het ruime 7-zits interieur en de concurrerende prijsstelling. De EV9 is gebaseerd op het E-GMP-platform en is de eerste Kia die beschikt over batterijtechnologie van de vierde generatie, voor nog betere prestaties.

Kia is sinds 2020 al vijf keer onderscheiden door de jury van de World Car Awards. De Kia Telluride is World Car of the Year 2020 en de Soul EV is World Urban Car 2020. De Kia EV6 GT is World Performance Car of the Year 2023.

“We zijn zeer vereerd dat de EV9 van 2024 is uitgeroepen tot World Car of the Year én World Electric Vehicle. Deze triomf toont wederom onze toewijding aan om de grenzen van baanbrekende technologie en uitmuntend design te verleggen”, zegt Ho Sung Song, President en CEO van Kia.

De twee nieuwste overwinningen volgen op een al indrukwekkende reeks onderscheidingen die Kia ​al voor de ​EV9 heeft ontvangen. Sinds zijn introductie in 2023 is de grote elektrische SUV met drie zitrijen onder meer verkozen tot ‘World’s Best Car for 2024′ door de jury van de Women’s Worldwide Car of the Year en tot North American Utility Vehicle of the Year. Eerder deze week nog viel de EV9 in de prijzen bij de iF Design Awards 2024, waarbij de jury niet alleen de felbegeerde ‘Gold’ award in de wacht sleepte maar ook een speciale erkenning ontving voor zijn Ki’-infotainmentsysteem.

Altijd een warm bad in de buurt

Virena Autogroep is dé Kia dealer van de regio. Met vestigingen in Assen, Ten Boer, Emmen, Stadskanaal en Winschoten hebben wij meerdere locaties waar u met uw Kia terecht kunt voor onderhoud, APK of garantie werkzaamheden. Ook voor universeel onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres en kunt u bij elke vestiging terecht, wij voeren speciaal hiervoor de Vakgarage en PCA Specialist formule.

Uiteraard bent u ook van harte welkom om onze nieuwe Kia modellen te komen bekijken, proef te rijden en natuurlijk kijken onze mensen graag naar een passend inruilvoorstel. Vanaf december 2023 zullen we nog makkelijker vindbaar worden als wij een vestiging in Groningen (stad) aan de Rostockweg 2 zullen openen. Onze mensen staan klaar om uw het warme bad gevoel te bezorgen en zo kennis te kunnen maken met het nr.1 merk van Nederland!