‘Luxury Car of the Year 2024’ eerste titel voor de nieuwe Kia EV9!

 De nieuwe elektrische SUV van Kia, de EV9, is door de jury van de de verkiezing ‘Duitse auto van het jaar 2024’ verkozen tot ‘Luxury Car of the Year 2024’. De EV9, die verkrijgbaar is met tot maarliefst zeven zitplaatsen, won in de luxe categorie met een vanafprijs van € 70.000,- van 8 concurrenten die ook in de race waren.

De 27-koppige vakjury beoordeelde dit jaar in totaal 48 nieuwe modellen. De competitie is onderverdeeld in vijf categorieën: ‘Compact’, ‘Premium’, ‘Luxury’, ‘New Energy’ en ‘Performance’. De jury selecteert begin oktober de overall winnaar uit de vijf modellen die in hun klasse hebben gewonnen.

 

De benchmark op het gebied van elektrisch rijden

De Kia EV9 is revolutionair in zijn soort, hij beschikt over een 99,8 kWh accupakket, levert tot 385 pk en beschikt over een actieradius tot 541 kilometer. Nieuw op elektrisch gebied is dat de EV9 tot 2500 kg mag trekken. Dankzij 800V-laadtechniek is het mogelijk om in ongeveer 15 minuten weer 239 kilometer bereik bij te laden. De koets is ruim 5 meter lang en de wielbasis van maar liefst 3,1 maakt het interieur van de auto heel erg ruim, genoeg ruimte voor maximaal 7 personen.

Dit nieuwe vlaggenschip van Kia komt natuurlijk ook met de nodige nieuwe passieve en actieve veiligheidssystemen. Zo komt de EV9 ook in een sportieve GT-line uitvoering beschikbaar. Deze uitvoering beschikt ook over de nieuwe Highway Drive Pilot waarmee je in theorie zonder handen aan je stuur de kilometer kunt maken op de snelweg. 15 sensoren waaronder twee lidars zorgen dat de auto moeiteloos zijn weg kan vinden. De Nederlandse wet schrijft echter nog wel voor dat bestuurders van een voertuig 2 handen aan het stuur moeten houden.

Die Kia EV9 is beschikbaar vanaf €71.495,- en zal vanaf media oktober in onze showroom te zien zijn.

Altijd een warm bad in de buurt

Virena Autogroep is dé Kia dealer van de regio. Met vestigingen in Assen, Ten Boer, Emmen, Stadskanaal en Winschoten hebben wij meerdere locaties waar u met uw Kia terecht kunt voor onderhoud, APK of garantie werkzaamheden. Ook voor universeel onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres en kunt u bij elke vestiging terecht, wij voeren speciaal hiervoor de Vakgarage formule.

Uiteraard bent u ook van harte welkom om onze nieuwe Kia modellen te komen bekijken, proef te rijden en natuurlijk kijken onze mensen graag naar een passend inruilvoorstel. Vanaf december 2023 zullen we nog makkelijker vindbaar worden als wij een vestiging in Groningen (stad) aan de Rostockweg 2 zullen openen. Onze mensen staan klaar om uw het warme bad gevoel te bezorgen en zo kennis te kunnen maken met het nr.1 merk van Nederland!