Kia sluit 2022 af als best verkochte merk van Nederland!

Virena Autogroep is dealer van het grootste automerk van Nederland en dat mag gevierd worden! Heel trots zijn wij erop dat wij een aandeel hebben mogen leveren aan de nr. 1 positie van Kia als best verkochte automerk van Nederland in 2022.

Dit jaar werden er in Nederland 30.036 Kia’s geregistreerd wat een marktaandeel opleverde van 9,6%. Op ruime afstand maakten Volkswagen (25.993), Toyota (25.362), Peugeot (21.242) en BMW (17.138) de top 5 compleet. Ook elektrische gezien bereikte Kia de nr. 1 positie met een marktaandeel van 9,2%. Van de 6730 volledig elektrische Kia-modellen was 51% een Niro EV, 46% een EV6 en 3% een e-Soul.

Directeur Bert Weesepoel benoemt het succes als volgt: ‘Kia het meest verkochte automerk van 2022, wat een unieke prestatie! Wie had dat ooit gedacht toen we in 1993 begonnen. We hebben alles mee mogen maken met dit mooie merk, geweldig om nu hier te staan!’

Kia Picanto en Kia Niro scoren goed
Met een marktaandeel van 2,4% procent weet de Kia Picanto de titel in de wacht te slepen als best verkochte Kia model. Hij blijft daarmee nipt voor de Kia Niro (2,3%) die dit jaar als één van de nieuwe spelers op de markt gelijk erg goed wist te scoren. De Cross-over Niro spreekt vooral veel klanten aan vanwege de diversiteit aan aandrijvingen. Hybride, Plug-In Hybride en Elektrisch (EV) behoren allemaal tot de mogelijkheden waardoor er altijd een passende kandidaat te vinden is. De EV werd in Nederland nipt de meeste gekozen uitvoering met 48% marktaandeel tegen 47% voor de HEV.

Ook de Kia (Pro)Ceed verdient in deze feestvreugde speciaal wat aandacht. Want het traditioneel in Nederland populaire C-segment kent de Ceed familie als winnaar. 71% van de Ceed kopers koos voor een Ceed SW gevolgd door 17% van de kopers die koos voor een ProCeed. Op dit moment is de Ceed SW extra interessant bij Virena Autogroep door een paar snel te leveren modellen!

Zakelijk ook nr. 1
Met maar liefst 22.894 registraties was Kia ook zakelijk gezien de nr. 1 van Nederland. Elektrische modellen als de Niro EV en de EV6 droegen zakelijk gezien bij aan het veder elektrificeren van zakelijk Nederland. Beide modellen vormen ook voor 2023 weer een hele mooie elektrische basis die samen met de e-Soul en de geheel nieuwe EV9 zorgen voor een breed scala aan elektrische modellen. Voor zakelijk advies op maat kunt u natuurlijk ook dit jaar weer contact opnemen met onze accountmanagers Danny Bakker en Tim Terburg.

Altijd een warm bad in de buurt
Virena Autogroep is dé Kia dealer van de regio. Met vestigingen in Assen, Ten Boer, Emmen, Stadskanaal en Winschoten hebben wij meerdere locaties waar u met uw Kia terecht kunt
voor onderhoud, APK of garantie werkzaamheden. Uiteraard bent u ook van harte welkom om onze nieuwe Kia modellen te komen bekijken, proef te rijden en natuurlijk kijken onze mensen graag naar een passend inruilvoorstel. Vanaf juli 2023 zullen we nog makkelijker vindbaar worden als wij een vestiging in Groningen (stad) zullen openen. Onze mensen staan klaar om uw het warme bad gevoel te bezorgen.
‘Uiteraard willen wij onze trouwe klanten bedanken voor hun vertrouwen in Virena Autogroep en ook in het nieuwe jaar staan wij natuurlijk weer voor je klaar! Wij kijken uit naar een prachtig 2023!’
– De mensen van Virena Autogroep –

Blog: Kia nr. 1 van Nederland.