De jarige Sportage viert zijn 30 jarige bestaan en mag inmiddels terugkijken op een succesverhaal. Wereldwijd werden er maarliefst 7 miljoen exemplaren verkocht verdeeld over vijf generaties. Sinds zijn introductie in 1993 staat de Sportage synoniem voor innovatie, uitstekende prestaties en een aantrekkelijk design. Wereldwijd is de Sportage sinds 2015 zelfs het bestverkochte model van Kia.

“Om de verjaardag van deze iconische Kia te vieren, introduceren we een speciale editie waarmee we weliswaar terugkijken op 30 jaar Sportage, maar met zijn geëlektrificeerde aandrijflijn vooral vooruit kijken naar de toekomst” zegt Alexandre Papapetropoulos, Director Product & Pricing bij Kia Europe.

Kia Sportage Dark Edition

De speciale Dark Edition, die later dit jaar in Nederland wordt geïntroduceerd, valt op met een aantal exclusieve designkenmerken, waaronder de hoogglanzend zwarte contourlijnen rond de zijruiten en spoiler. De nieuwe, in donker chroom uitgevoerde afwerkingselementen aan de voor-, achter- en zijkanten zorgen voor een nog stijlvollere uitstraling. De speciale editie staat op nieuwe, in hoogglanzend zwart gespoten lichtmetalen velgen. Andere opvallende elementen zijn het privacy glass en de donker verchroomde beschermplaten.

Exclusief voor de Dark Edition, wordt de geheel nieuwe kleur Wolf Grey geïntroduceerd. Andere beschikbare kleuren zijn Deluxe White, Casa White, Pearl Black, Penta Metal en Experience Green.

De jubileum-Sportage onderscheidt zich vanbinnen met bekleding die is uitgevoerd in suède en kunstleder. Tot de zeer luxe standaarduitrusting behoren onder meer elektrisch bedienbare voorstoelen, stoel- en stuurwielverwarming en additionele sfeerverlichting. De Dark Edition wordt geleverd met een speciaal Midnight Green interieurpakket.

De eerste exemplaren van de speciale Sportage Dark Edition arriveren later dit jaar in Nederland. De specificaties en vanafprijzen worden binnenkort bekend gemaakt.

Vijf generaties Kia Sportage

De allereerste generatie Sportage werd in 1993 geïntroduceerd en was vanaf het begin een doorslaand succes. Hij was anders dan de meeste andere concurrenten uit die tijd en combineerde de geliefde kenmerken en ruimte van een SUV met het comfort van een sedan. Deze eerste generatie wordt door velen gezien als een pionier in een geheel nieuw segment.

De vijfde, huidige generatie Sportage (2021) biedt de allernieuwste technologie en een brede keuze uit geavanceerde, geëlektrificeerde aandrijflijnen, variërend van mild-hybrid en hybrid tot plug-in hybrid. Dit is tevens de allereerste Sportage die volledig is ontworpen volgens de nieuwe ‘Opposites United’ designfilosofie van het merk.

Onlangs maakten we voor ons Virena Autogroep Youtube account al uitgebreid kennis met de Kia Sportage 1.6 T-GDi Hybrid GT-Plusline, deze video kan je hier terug kijken! Vergeet je ook niet te abonneren op ons kanaal zodat je niks meer mist.

Altijd een warm bad in de buurt

Virena Autogroep is dé Kia dealer van de regio. Met vestigingen in Assen, Ten Boer, Emmen, Stadskanaal en Winschoten hebben wij meerdere locaties waar u met uw Kia terecht kunt voor onderhoud, APK of garantie werkzaamheden. Ook voor universeel onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres en kunt u bij elke vestiging terecht, wij voeren speciaal hiervoor de Vakgarage en PCA Specialist formule.

Uiteraard bent u ook van harte welkom om onze nieuwe Kia modellen te komen bekijken, proef te rijden en natuurlijk kijken onze mensen graag naar een passend inruilvoorstel. Vanaf december 2023 zullen we nog makkelijker vindbaar worden als wij een vestiging in Groningen (stad) aan de Rostockweg 2 zullen openen. Onze mensen staan klaar om uw het warme bad gevoel te bezorgen en zo kennis te kunnen maken met het nr.1 merk van Nederland!