De Virena Autogroep in Emmen heeft in de persoon van André Bos een nieuwe vestigingsmanager. Bos is sinds 1 december vorig jaar actief in Emmen en voelt zich ondertussen als een vis in het water. ´Natuurlijk is het altijd even wennen. Het is een ontdekkingstocht. Ik weet me echter omringd door een ervaren ploeg mensen. Dat voelt goed´, zegt Bos, die bepaald geen onbekende is in de automotive wereld.

 

Bijzonder bedrijf

Het gaat prima met de Kia dealer van Emmen. Bos is niet van plan om als nieuwe man als een olifant door de porseleinkast te gaan. ´Dat is ook helemaal niet nodig. We willen werken aan stabiliteit. De Virena Autogroep is de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid. Aan ons om de focus te houden op alles wat we al doen. En dat is best heel veel´, zegt Bos tevreden. ´Wat ik zelf erg leuk vind aan de Virena Autogroep is dat het nog echt een noordelijk bedrijf is. We hebben nog echt binding met de mensen in het noorden en spreken hun taal. Dat zie je niet zoveel meer. Wat dat betreft zijn we een bijzonder bedrijf.´

Autohopper

Bij de Virena Autogroep in Emmen, officieel dealer van Kia, vind je nieuwe en gebruikte auto’s. Er is een werkplaats en de service is groot. ´We willen ons de komende tijd wel wat meer gaan richten op onze verhuurtak Autohopper. Mensen kunnen al drie jaar een auto bij ons huren en het is de bedoeling dat we Autohopper wat meer gaan uitdragen´, vertelt Bos, die de Kia goed kent. ´Bij mijn voormalige werkgever had ik vooral te maken met Hyundai. Kia en Hyundai komen uit dezelfde stal. Er zijn dus raakvlakken, al zijn de modellen van Kia wat sportiever. Kia heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. En kijk maar eens naar de statistieken. Kia bekleedt de tweede plaats in ons land als het gaat om het aantal verkochte nieuwe auto’s. Dat zegt natuurlijk veel over de ontwikkeling die het de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.´

Standaard zeven jaar garantie ´Kia kijkt altijd vijftien jaar vooruit. Ook dat is een kracht. Momenteel wordt reikhalzend uitgekeken naar het jaar 2025 als er een lijn elektrische bedrijfswagens wordt gepresenteerd. Verder ligt de focus uiteraard op de transitie naar volledig elektrisch rijden, zoals dat voor de gehele automotive branche geldt. Wat Kia verder bijzonder maakt is het feit dat je nog steeds zeven jaar garantie krijgt als je een nieuwe Kia aanschaft. Dat is nog steeds heel erg bijzonder, want doorgaans krijg je niet meer dan twee jaar garantie bij de aankoop van een nieuwe auto.

´ Virena Autogroep is gevestigd aan de Jules Verneweg 31 in Emmen. Telefoon: 0591-64 24 24. Zie ook de website www.virena-autogroep.nl. (RegioMagazine/Vincent Muskee. Foto: Martin Zaagman)